Begeleiden innovatief aanbestedingstraject inzamelen

aanbestedingen, beleidsadvisering

Terug naar referenties

De opdracht

Gemeente Echt-Susteren moest de inzameling van restafval en GFT aanbesteden. De inzameling moest flexibeler, kostenefficiënter en met een hoger milieurendement uitgevoerd gaan worden.

Onze aanpak

Rekening houdend met de wens van de raad hebben wij van inschrijvers geëist om naast wekelijkse inzameling met duocontainers ook alternerende inzameling met gewone minicontainers aan te bieden. Omdat de keuze tussen minicontainers en duocontainers niet na de aanbesteding mag worden gemaakt, hebben wij vooraf gesteld dat de overstap naar minicontainers alleen plaats zou vinden als deze minimaal een 10% lagere prijs zou opleveren.
Daarnaast zijn ook de levering van minicontainers en het beschikbaar stellen van een containerbeheer applicatie (container management systeem) in de markt gezet.

Het resultaat

De aanbesteding heeft vier inschrijvingen opgeleverd. Bij twee daarvan is gebruik van de DU minicontainer met deltaopname voorgesteld. Één van deze twee inschrijvingen is als beste uit de beoordeling gekomen. Het verschil van de laagste prijs met deze DU minicontainers met de laagste prijs voor inzameling met duocontainers bedroeg 30%!. Na afloop van deze aanbesteding hebben wij de overstap van duocontainers naar minicontainers met de nieuwe uitvoerder en opdrachtgever voorbereid.

 

Akwadraat Consultancy heeft de wensen van de raad creatief vertaald naar een dubbele aanbieding, waarbij vooraf is vastgesteld wanneer wij de overstap naar minicontainers zouden maken. Het college en de raad waren overtuigd van het gemak van de duocontainer. Maar met een prijsverschil van 30% in het voordeel van inzameling met minicontainers, hebben wij de overstap met volle overtuiging en met succes doorgevoerd.

© 2022 Akwadraat Consultancy - Kwadraat adviesgroep
Back to top